otrdiena, 2016. gada 23. februāris

Ar kuru kategoriju sākt - A vai B kategoriju


B kategorija - iespējams iegūt no 18 gadu vecuma, mācību atļauju var saņemt jau no 16 gadiem, kā arī autoskolā var iestāties divus gadus pirms pilngadības sasniegšanas.
A2 kategorija - iespējams iegūt no 18 gadu vecuma, nokārojot CSDD eksāmenus, atļaut pārvietoties ar motociklu, kura jauda nepārsniedz 450 cm3, un pēc diviem gadiem ir iespējams kārtot eksāmenu uz A kategoriju.

Ja domā ar kuru kategoriju vajadzētu iesākt, viennozīmīgi b kategoriju.
Jautāsi kāpēc? 
Motocikls ir daudz bīstamāks pārvietošanās līdzeklis par automašīnu ( b kategorija ), un it seviķi, ja esi jauns satiksmes dalībnieks, kurš vēl īsti nav sajutis ikdienas plūsmu, iemācījies savlaicīgi prognozēt pirms bīstamās situācijas ceļu satiksmē, kļūdas ir neizbēgamas.
Ne velti apgrošinātāji, klientus, kas tikko ieguvuši vadītaja apliecību, ievieto zemākajās klasēs, kas sadārdzina ikmēneša maksu.

Ideālākajā variantā, ja jaunais b kategorijas autovadītājs pavada vismaz vienu gadu pie automašīnas stūres, pierod pie Rīgas straujās plūsmas, un pēc tam sāk kārtot A2 kategoriju. Jo tomēr ir jārēķinās, ka motocikls, tā ir liela atbildība pret sevi. Zinot Latvijas ceļus, bedres, nepārskatāmos līkumus, bez b kategorijas pieredzes, kritieni ir neizbēgami.
Motobraucējam ir jāapzinās, ka motocikla pasīvā un aktīvā drošība ir krietni zemāka par b kategorijas transportlīdzekli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.