ceturtdiena, 2016. gada 11. februāris

Autoskola, autoskolu izvēle - viens no svarīgākajiem lēmumiem


Tuvojoties 18 gadu slieksnim, jebkurš jaunietis sāk palikt patstāvīgs, un lai kļūtu mobilāks, noteikti sāk domāt par
autoskolu!
Autoskola - tā iespējams varētu būt nākamā mācību iestāde, kuru jaunieši apmeklē vai nu pēc vidusskolas pabeigšanas vai paralēli tai. Daudzās globālā tīmekļa vietnēs ir atrodami pētījumi, ka cilvēkam mācīties vadīt transportlīdzekli ir ieteicams pat no 16 gadu vecuma.

Ne pārāk daudz vecāki domā par savu atvašu izglītošanu saistībā ar ceļu satiksmes noteikumiem un transportlīdzekļa vadīšanu, bet to noteikti būtu vēlams sākt laicīgi. Viens no labākajiem variantiem, pēc 16 gadu sasniegšanas, iekārtot jaunieti kādā no autoskolām, lai izietu teorijas kursu, un ieliktu pamatus transportlīdzekļa vadīšanā, kurus pēc tam jau varētu uzlabot un noslīpēt ar vecāku palīdzību. Šādā veidā ne tikai tiktu ekonomēti līdzekļi, bet arī sagatavots patiesi labs autovadītājs, kurš jau iegūstot tiesības 18 gadu vecumā, būtu ar 2 gadu pieredzi. Tas noteikti samazinātu avārijas risku un padarītu satiksmi daudz drošāku visiem.
Taču, apzinoties reālo situāciju, vecāki bieži vien ir vai nu pārāk aizņemti, lai mācītu savas atvases, vai vienkārši nevēlas bojāt savas automašīnas.



Pienākot 18 gadiem, katra jaunieša aktuālākais jautājums ir kādu autoskolu izvēlēties? Autoskolas Rīgā patiešām ir ļoti daudz, ir gan lielas autoskolas ar vairākām filiālēm, gan pa visam mazas autoskolas. Topošajam autovadītājam noteikti nevajadzētu skatīties uz CSDD mājaslapā pieejamo autoskolu reitingu/procentu. Šis ir diezgan neobjektīvs rādītājs, jo cilvēki ir dažādi, katram ir savs koncentrēšanās līmenis, spēja domāt un rīkoties stresa situācijās, un šie ir galvenie faktori, kas ietekmē to, vai kursants CSDD teorijas un braukšanas eksāmenu nokārtos ar pirmo reizi.



Meklējot autoskolu, vajadzētu noteikti izpētīt informāciju, kāda pieejama "guglē", jo tas tomēr ir rīks kā īsā laikā ievākt uzzināt svarīgas lietas! Ja pēc informācijas ievākšanas, lēmumu vēl nav iespējams pieņemt, noteikti ir vērts konsultēties ar draugiem. Šobrīd tādās platformās kā facebook un twitter, ir viegli ierakstīt rakstu vai jautājumus uz kuru saņemsi godīgas un patiesas atbildes no saviem draugiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.