svētdiena, 2016. gada 14. februāris

Tiesības var iegūt arī braukšanai tikai ar automātisko ātrumkārbu


No 2011.gada septembra jaunajiem autovadītājiem ir tiesības kārtot automašīnas vadīšanas eksāmenu ar Volkswagen Golf, kas aprīkota ar automātisko ātrumkārbu.



Tiem, kas izvēlēsies kārtot braukšanas eksāmenu ar automašīnu, kas aprīkota ar automātisko ātrumkārbu, tiesībās tiks ierakstīts starptautisks kods 78, bet tiem, kas vēlēsies vadīt automašīnu ar mehānisko ātrumkārbu, būs vēlreiz jākārto vadīšanas eksāmens ar atbilstoši aprīkotu automašīnu.
Lai iegūtu tiesības, pirms braukšanas eksāmena tāpat ir jānokārto teorētiskais eksāmens, neņemot vērā ar kādu automašīnu pēc tam tiks kārtota braukšana, maksa par braukšanas eksāmena kārtošanu neatšķiras.

Šobrīd ir  pieejama viena šāda tipa automašīna CSDD Rīgas nodaļā, ja pieprasījums  palielināsies pēc šāda veida tiesībām, tiks iegādātas vairāk automašīnas, kuras būs aprīkotas ar automātisko pārnesuma kārbu.

Šobrīd vēl nav zināms, kāds sods tiks piemērots autovadītājam, kurš sēdies pie stūres mehāniskās ātrumkārbas automobilim, ja tiesībās ir ierakstīts 78 kods.

Volkswagen centrs Rīga uzvarēja VAS Ceļu satiksmes drošības direkcijas organizētajā iepirkumā par braukšanas eksāmenu kārtošanas automašīnu piegādi, tāpēc turpmākos trīs gadus, lai iegūtu tiesības, braukšanas eksāmens Latvijā tiks kārtots ar Volkswagen Golf. Arī autoskolas Rīgā cenšas pielāgot savu autoparku sekojot CSDD.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.