ceturtdiena, 2016. gada 11. februāris

B kategorija - viena no pupulārākajām kategorijām Latvijā, šobrīd iecienīts arī kārot B kategoriju uz automātisko pārnesmu kārbu.



Jau varāk kā divus gadus, Latvijā ir atļauts kārtot b kategoriju uz automašīnām, kas ir aprīkotas ar automātisko pārnesmu kārbu. 
Visiem labi saprotams, ka B kategorija ir brīvība, iespēja pārvietoties patstāvīgi, aizmirstot par sabiedrisko transportu - piepildītajiem autobusiem, tramvajiem un vilcieniem. Iegūstot b kategoriju, mēs esam kļuvuši par savas dzīves pavēlniekiem. Daudziem šķiet, ka b kategorija nav nekas īpašs, bet tur viņi rūgti maldās. Nu ja lielākā daļa darba devēju CV sagaida redzēt, ka pretendetam ir b kategorijas vadītāja apliecība. Tas tomēr arī pierāda to, ka cilvēks ir spējis apgūt prasmi, kas nebūt nav tik vienkārša, jo ar katru gadu ceļu satiksmes noteikumi paliek arvien sarežģītāki, CSDD prasības daudz augstākas. Regulāri tiek spriests par to kā apgrūtināt b kategorijas iegūšanu, lielo avāriju skaita dēļ.

Droši vien jautāsies - kā tad iegūt B kategoriju?


Iegūšanas process ir samērā garš, viss sākas ar pareizās autoskolas izvēli. Pēc iestāšanāš viss turpinās ar ceļu satiksmes noteikumu apgūšanu, kā arī paralēli uzsākot praktisko iemaņu apgūvi pie instruktora. 

Instruktora izvēle principā ir viena no svarīgākajām, nonākot pie nepareizā, tas var beigties ar lieliem finansiāliem zaudējumiem, bet tas nebūtu trakākais par ko uztraukties, mācoties vadīt b kategorijas transportlīdzekli. Bieži vien, Jūs zaudējat ne tiaki naudu, bet neiegūstat vajadzīgās iemaņas, Pēc tam iegūstot vadītāju apliecību, uz ceļa jūtaties nepārliecinoši, un sākat radīt avārijas situācijas, kas beigās noved pie nepārāk iepriecinošām sekām. 

Secinājumi - b kategorijas vadītāja apliecība ir jāiegūst, bet izvēloties pareizo autoskolu un instruktoru, lai pēc tam uz ceļa Jūs varētu justies droši un pārliecināti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.